www.hundhjalpen.se    Share

FLORES

Född ca:
Kön:
Höjd cm:
Längd cm:
Hals cm:
Bröst cm:
Vikt kg:
Kastrerad:
Övrigt:

Överlåtelsekostnad:

Intresseanmälan:
Läs även:
Mer information:

Till adoptionsprogrammet:
Senast uppdaterad:

Ankom Sverige:
2008 mar
Tik
53
55
42
66
18
Ja
---

2600 kr

Fyll i anmälan här
Krav och garantier
info@hundhjalpen.se


2017-05-08
2017-05-08

---
bild-1


SaveTheDogs har under alla år före det nyligen förbjöds enligt lag samlat in - kastrerat - och frisläppt gatuhundarna kring staden Cernavoda. En del hundar har fått stanna kvar i hägnet då de varit sjuka eller skadade - gamla eller valpar - eller helt enkelt bara väldigt trevliga som vår Flores. Genast vid ankomsten till hägnet intresserade hon sig för personalen och utvecklade snabbt en vänskap. Hon var som alla inkommande hundar mager och tovig - men var hälsomässigt i gott skick. När det efter kastrationen blev dags för frisläppande beslöt man i stället att behålla henne för att så småningom hitta ett fint hem till henne. Intentionerna var goda men tyvärr hamnade hon i skymundan och åren gick utan att hon valdes ut till något adoptionsprogram. Ny lyser dock strålkastaren på Flores och det långa väntandet bör få ett slut. Flores väntar tålmodigt men hoppas innerligt få tillbringa sommaren i Sverige då hon lider svårt av värmen i hägnet. Här har vi vår vackra Flores - redo för sitt livs resa!

Flores är en godmodig och mycket trevlig dam som med förtjusning hälsar på oss. Hon har lätt för att ta till sig nya bekantskaper och ställer sig nyfiket vänlig till de som har tid att bekanta sig. Hon älskar att gå på små promenader och då vi vet om detta har vi med oss koppel och sele. Flores är överlycklig och går stolt vid vår sida när vi gör en runda för att inspektera de omhändertagna hästarna och åsnorna som bor i en egen del av hägnet Footprints of Joy. Vi slår oss ner en stund i gräset för att prata om livet. Flores lyssnar uppmärksamt och det känns som om hon förstår varenda ord - vilket hon kanske gör. Det är ju känslan vi förmedlar - att vi vill henne väl och har planer för hennes räkning. Flores lägger sig ner om en stund och njuter av att bli kliad på magen - det här är en dam med stor mysfaktor. Hon är relativt lugnt till temperamentet men kan emellanåt busa till det lite. I hundsällskap åtnjuter hon den lite äldre hundens förmåner och har många goda vänner. Hon är en bra förebild för hägnets lite yngre hundar. Flores har träffat några av de katter som också omhändertagits och ställt sig lite frågande till dem. Vi förutsätter att med rätt introduktion så kan hon i framtiden dela hem med en katt. Till vår fantastiska Flores söker vi nu ett varmt välkomnande hem där hon får bli den viktigaste hunden är världen. Hon kan tänka sig att bo som ensam hund för att själv få lägga beslag på all uppmärksamhet - men kan även tänka sig bo tillsammans med en trygg och stabil hundkamrat.

För att ytterligare öka möjligheterna för våra lite äldre skyddslingar att kunna få ett hem reduceras överlåtelsekostnaden för hundar över 8 år till 2600 kr.


bild-2 bild-3

bild-2 bild-3