ADOPTERA HUND

Går du i tankarna att adoptera en hund?

Vi hoppas kunna ge dig den information du behöver för att fatta det rätta beslutet för dig och din familj, och för att ge en hund en ny chans till ett kärleksfullt hem.


Tack för att du överväger att adoptera en hund! Din beslut kan förändra en hunds liv för alltid och ge dig en trofast och lojal vän.

Vad det innebär att adoptera

Att adoptera en hund är en givande upplevelse som inte bara förändrar en hunds liv, utan också din egen. När man överväger att adoptera en hund finns det vissa saker att tänka på.

För det första, är det viktigt att tänka på att varje hund är unik och kommer med sina egna behov och personligheter. För det andra, är det viktigt att vara realistisk om din förmåga att ta hand om en hund, och att tänka på om du har tid, utrymme och resurser att ta hand om en hund på ett ansvarsfullt sätt.

För det tredje, är det viktigt att göra en noggrann utvärdering av de olika alternativen när det gäller att adoptera en hund.

I vår PDF om våra krav och garantier kan du läsa mer omvad som krävs av dig som vill adoptera.

Intresseanmälan 

För att starta din resa mot att bli hundägare med ansvar, kärlek och omsorg, behöver du fylla i vårt intresseformulär.

Detta formulär hjälper oss att förstå din livsstil, dina förväntningar och dina önskemål, så att vi kan matcha dig med en hund som passar din familj och ditt hem perfekt!


När du har fyllt i formuläret kommer en representant från Hundhjälpen att kontakta dig för att prata mer om adoption och för att svara på eventuella frågor du kan ha.

Vi gör allt vi kan för att se till att varje hund hittar rätt hem där den kan trivas och bli älskad.