HUNDHJÄLPEN

Hundhjälpen

Hundhjälpen samarbetar med Save the Dogs and other Animals. Vi är verksamma i det rumänska området Cernavoda, beläget cirka 20 mil från Bukarest.


Läs vidare om Save The Dogs

Vad är Hundhjälpen?

Hundhjälpen är en ideell förening som är politiskt och religiöst obunden. Vi arbetar för att hjälpa nödställda hundar i Rumänien, det land i Europa där de i särklass far mest illa.

Föreningen grundades den 27 september 2004 av en grupp entusiaster med erfarenhet av hundar och djurskydd, såväl inom som utanför Sveriges gränser.


Läs mer om Hundhjälpen

Insamling

Vårt arbete strävar efter att ge finansiellt stöd till den livsavgörande verksamheten som Save The Dogs bedriver i Rumänien. Varje donation till Hundhjälpen är en direkt hjälp till hundar som är i akut behov av vård och rehabilitering. Varje år räddar vi hundratals liv - från skadade och sjuka till utsvultna djur. Vår verksamhet sträcker sig från den omfattande vården vid kliniken i Cernavoda till de livräddande insatserna av den mobila kliniken som når ut till utsatta områden. Vi erbjuder gratis vård till lokalsamhället och ger även stöd till andra djur som hästar, åsnor och katter. Varje insamlad krona går direkt till djuren, utan avdrag. Tillsammans kan vi göra en verklig skillnad i dessa utsatta djurs liv.


Läs mer om hur du kan bidra

Informera & Utbilda

Hundhjälpen arbetar aktivt för att sprida information om hundars och andra djurs situation i Rumänien. Det är svårt att ens föreställa sig djurens enormt svåra livsförhållanden och lidanden. Vår förhoppning är att fler ska välja att engagera sig i djurens rätt till ett bra liv med skydd mot vanvård och misär.


Läs mer om vårt arbete

Adoption

Genom Hundhjälpen får f.d. rumänska gatuhundar egna, permanenta hem i Sverige. Vi väljer ut hundarna lämpliga för adoption, intervjuar och väljer ut de nya hemmen. Vidare ombesörjer vi transport till Sverige samt följer upp hur det går för dem i sina nya hem.

Adoptionsverksamheten är en mycket viktig del i våra aktiviteter, då den frigör resurser i Rumänien till hjälp andra behövande hundar. Samtidigt får de hitresta hundarna chansen till ett gott hundliv, med allt vad detta innebär, något som de aldrig skulle kunna få i sitt hemland.


Läs mer om adoption